De filosofie van ons molenbedrijf?

"Eerlijke prijzen voor iedereen: van de Akker tot Bakker"

Dit zijn geen loze woorden, want wij vinden dat onze akkerbouwers een eerlijke prijs verdienen voor hun werk!
De zogenaamde 'marktconforme prijszetting' waarop vaak de aankoopsprijs van granen wordt gebaseerd, daar doen wij niet aan mee.
In samenspraak met de akkerbouwer wordt bij ons de prijs bepaald.

Ons inkoopbeleid is gebaseerd op basis van wederzijds vertrouwen en onderling respect voor boer, molenaar en bakker. Geen vormen van contractuele samenwerkingen om onze leveranciers en klanten financieel te binden, maar een positieve samenwerking tussen mensen!

Onze prijzen zijn dus niet te vergelijken met die van de grote bloemmolens, daarop kunnen wij nauwelijks concurreren. Wij richten ons dus op ambachtelijkheid, kwaliteit en een goede service om u als bakker te voorzien van een kwalitatief goed product.

Om u een van een volledig gamma molenproducten te laten genieten werken wij samen met lokale akkerbouwers en molenaars.
Het grootste deel van ons assortiment komt van ..

* Bioboerderij Vandersmissen, Halle (B) (spelt)
* Bousagro-PHAE, Hansbeke (B) (rogge, tarwe, spelt)
* Bioboerderij 't Kleinhof, Vechmaal (B) (tarwe, spelt, rogge)
* Bioboerderij Natlandhoeve, Sint-Truiden (B) (spelt, tarwe)
* Légumes d'Antan / François-Xavier Warnitz, Velaines (B) (emmer, eenkoren)
* Farm for Good Coopération, Havelange (B) (tarwe, spelt, rogge)

.. en wordt aangevuld met ..

* Poldergraan Graanhandel, Biddinghuizen (NL) (rogge)
* BD-Graan, Middenmeer (NL) (haver, gerst, rijst, mais, ..)
* Commandeursmolen, Mechelen (NL) (khorasan/kamut)
* Molens Nova, Frasnes (B) (loongemaal, allerhande bakkerijgrondstoffen)
* DO-IT ORGANICS, Barneveld (NL) (quinoa, gierst, boekweit, .. , allerhande bakkerijgrondstoffen)




BIOLOGISCH & BEWAREN..

Meel is een NATUURPRODUCT. Het graan komt rechtstreeks van het land en wordt na het kuisen (ontdoen van kaf, steentjes, zand, ..) op onze molen tot meel en bloem gemalen. De meeste meel- bloemsoorten die je in de winkel kan kopen hebben een conserverende bewerking ondergaan. Dit gaat van het meermaals behandelen van de granen met pesticiden en insecticiden tot het gebruik van deze gifstoffen in de ruimtes en machines waar het graan of meel wordt opgeslagen of verwerkt.
In de biologische landbouw is het gebruik van deze gifstoffen verboden. Ook op onze biologisch gecertificeerde molen mogen wij dus geen gifstoffen gebruiken om bijvoorbeeld de meelmot te bestrijden..

Hoe bewaar ik mijn meel of bloem dan het beste?

U bewaart meel en bloem het beste in haar oorspronkelijke verpakking in een koele, droge en donkere opslag. Bij een temperatuur rond de 13° Celsius en een 60% relatieve luchtvochtigheid. staat de ontwikkeling van de meelmot vrijwel stil.
Op een warme en/of vochtige bewaarplek kunnen de eitjes zich echter (snel) gaan ontwikkelen en ontstaan er draden (spinrag), larven of meelmotten. Hou dus zeker een grote voorraden aan als u ze niet in de juiste omstandigheden kunt bewaren. Zo heeft u altijd vers meel in huis en is de kans het kleinst op meelmot

Help! Toch beestjes?

Hoewel u het er misschien niet smakelijk uit vindt zien, kunt u ze er in principe gewoon uitzeven en er brood van bakken. Het gezeefde meel/bloem is nog gewoon bruikbaar voor consumptie. Tijdens het bakproces in de oven gaan alle eitjes dood.
Ruikt het meel muf of bitter? Als meel te lang of vochtig wordt bewaard dan kan het gaan stinken. De oliehoudende kiem is in dit geval bedorven en het meel onbruikbaar voor consumptie.

Bij vragen, opmerkingen of klachten kunt u altijd contact opnemen via kwaliteit@flourpower.be.
Dit met duidelijke vermelding van het soort product en het LOT-nummer (productiedatum).




#

Vandersmissen

#

Kollenberger Spelt

#

Légumes d'antan

#

't Kleinhof

#

de Natlandhoeve

#

Project Hansbeke Agro-Ecologie

#

Ferme du Val Notre-Dame

#

Coöperatie 'Farm For Good'